luni, 26 iulie 2010

Orgasmul - Tot somon

Mmm...Inca mai am pe limba savoarea si gustul delicioasei cine. Reteta nu e complicata si nu dureaza decat foarte putin. A mai fost o chestie cu somon, dar asta este cu siguranta mult mai buna. Deci: un medalion de somon (cca 250 gr), o lamaie, o legatura de marar, 3 linguri de smantana, 6-7 catei de usturoi, ulei de floare/masline. Jumatate de lamaie se stoarce. Dupa ce spalati somonul in apa rece, lasati-l la marinat 20-30 min in sucul de lamaie. Se prajeste apoi in ulei (f putin). In timp ce se prajeste pregatiti sosul alb: usturoiul se piseaza fin, mararul se toaca si se amesteca cu usturoiul si smantana. Eu l-am prajit un pic mai mult (overdone) desi se poate face si mai in sange (underdone). Pestele se prajeste 5-6 min cu capac la foc mic, intorcandu-l o singura data pe partea cealalta. Atentie la intoarcere sa nu sara stropi de ulei incins.
Dupa ce a fost scos, restul lamaii se stoarce peste pentru a-l inmuia. Se toarna sosul peste. Se asorteaza cu vin alb. Este necesar sa fie cat mai mult marar pentru a-si impune savoarea in fata lamaii, foarte putin usturoi pentru a nu fi gustul dominant.
Bucataria e ca o simfonie a gusturilor: trebuie sa lasi ingredientele sa cante in armonie.
Bon apetit!

Niciun comentariu: