marți, 7 decembrie 2010

Munecas

Munecas=Papusi (spaniola)

Gatit+Servit de autor de 1 Decembrie
Pentru curiosi:
2 pulpe de pui (eu le-am gasit la congelator)
2 ardei rosii kapia
cativa catei de usturoi
otet balsamic
mustar
vin dulce/demidulce
bulion (pasta de rosii)

Se prajesc pulpele intregi. Simplu si la obiect, oricine poate face asta.  Intre timp trebuie sa fiti Napoleon si trebuie sa preparati sosul si ardeii copti.
Sosul este rece, nu se gateste nimic la cald. Combinatia este destul de ciudata intrucat are 3 componente la un loc: dulce prin vin si rosii, acrisor din mustar si otet, si iute din mustar si usturoi. Totodata miresmele se imbina din usturoi si vin, si sunt combinate apoi cu mirosul ardeiului copt. Cantitatile sunt ochiometrice, o lingurita de otet balsamic, 2 de mustar, 2-3 linguri de bulion, 2 linguri de vin, eventual putina sare. Omogenizati.
Ardeii se spala si se coc pe aragaz... Daca grill nu aveti sau gratar merge sa ii puneti si pe aragaz.
Dupa ce se coc (ardeiul se inmoaie cu totul) se arunca in apa rece si se lasa cateva zeci de secunde. Se curata de pielita funingine si se spala cu apa rece. Se pun in sosul preparat mai sus pana se prajesc pulpele.
Ca idee de servire se poate folosi aranjamentul de mai sus invaluind pulpele pe ambele parti cu sos si asternandu-le pe ardeiul copt.
Ca bautura: BERE RECE
Bon apetit

Niciun comentariu: