miercuri, 21 aprilie 2010

Mai simplu

Dupa cum spunea un fost profesor al meu lucrurile sunt in general simple, doar noi oamenii, cu mintile noastre inguste, le facem sa para complicate. Am spus in general pentru ca exista si exceptii. Exista lucruri complicate care au la baza lucruri simple si exista lucruri complicate pe care nimeni nu le stie sau nu le intelege. Spre exemplu dragostea. E un lucru al naibii de complicat, nimeni nu stie sa explice fenomenul, mai mult daca cineva incearca sa iti explice fara sa fi simtit asta o sa ti se para amuzanta. Clar. Sunt lucruri care ne-au fost date fara a le putea intelege. Hmm... asta a sunat a gandire inchisa si inapoiata asa ca o sa reformulez. Sunt lucruri pe care momentan nu le putem intelege. Asa e mai simplu, mai optimist. Desigur, paote viata ar avea mai putin farmec daca am stii toate tainele dragostei. Ar fi ca un joc in care toate solutiile sunt cunoscute de ambii jucatori si atunci s-ar incheia cu o remiza. Ar mai fi si utilitatea cunoasterii (La ce imi foloseste daca stiu asta?). Dar asta probabil intr-un episod viitor. Uneori, teama de necunoscut sau de nou ne face sa credem ca lucrurile sunt complicate. Alteori lipsa caramizilor de baza in zidul cunoasterii ne face pe noi insine sa percepem altfel lucrurile. (lipsa si confuzia mai exact)
Lucrurile simple fac parte si vor face parte mereu din viata noastra. O mare parte din progresul stiintei se datoreaza dorintei omului de a-si face viata mai usoara, mai simpla.
O sa inchei cu ceva simplu. Un zambet este un lucru simplu: ofera-l celor dragi. O imbratisare iarta mai mult decat toate povetile despre dragostea de aproape. O floare poate sa aduca primavara intr-un suflet.

Niciun comentariu: